تاثير تفاوت هاي فردي بر عملكرد شغلي كاركنان
 
work psychology group
گروه روانشناسی کار

 

            تاثير تفاوت هاي فردي بر عملكرد شغلي كاركنان

مقدمه

در شرايط يكسان واكنش كاركنان بر اساس ويژگيهاي فردي آنان متفاوت مي باشد.خصوصيات و ويژگيهاي اصلي يك فرد،تاثير عميقي بر رفتار شغلي وي دارد.اگر چه موقعيتي كه فرد در آن كار مي كند،بسيار حائز اهميت مي باشد،اما غالبا"فرد بر موقعيت تاثير مي گذارد.رفتار شغلي تابعي از فرد و موقعيت است.

رفتار در سايه تاثير متقابل فرد و محيط بر يكديگر تعيين مي شود.

مثال: بي تابي و ناشكيبايي يك شخص زماني ممكن است تحريك شود كه او بخواهد با عده اي مبتدي و كم تجربه،كار كند.اين شخص احتمالا"هنگام كار با افراد زيرك و كار آزموده، صبر و بردباري بيشتري از خود نشان مي دهد.

بايد بپذيريم كه تفاوتها در هر صورت وجود دارد و سازمان ها براي حفظ قدرت رقابتي خود بايد به اين تفاوتها توجه كنند.يك سازمان موفق بايستي روي تفاوتهاي فردي كاركنان سرمايه گذاري كند، بطوريكه وظايفي كه به آنها محول مي شود با بهترين بازدهي انجام دهند.

يكي از تفاوتهاي مهم ميان افراد كه بر روي عملكرد شغلي تاثير مي گذارد،توانايي ذهني يا هوشي است.هوش به عنوان توانايي كسب و بكارگيري دانش تعريف شده است كه شامل حل مسائل نيز ميباشد.با رشد آگاهي و شناخت نسبت به بهره مندي انسان از هوش و حافظه مختلف،درك چگونگي تاثير هوش بر عملكرد شغلي نيز روز به روز پيچيده تر مي شود.تئوريهاي جديد روانشناسي نشان مي دهند كه انسان با در اختيار داشتن انواع مختلف هوش،مي تواند مشكلات گوناگون را حل نمايند.

آشنايي با برخي از اصول يادگيري مي تواند به كاركنان كمك كندتا در محيط كار،از هوش و حافظه خود بهتر استفاده نمايد از جمله:

1- تمركز: تمركز اساس تفكر است.علت بسياري از ناكامي ها در انجام امور نه توانايي ذهني،بلكه تمركز ضعيف و يا عدم تمركز است.تمركز،توانايي شما را براي انجام فعاليتهاي جسمي و ذهني بهبود مي بخشد. 

2- علاقمندي.در هر موقعيتي ،احتمالا" قادر خواهيد بود تا چيزهايي را پيدا كنيد كه مورد علاقه شماست.بين اطلاعاتي كه در دست داريد و منافع شخصي تان رابطه برقرار كنيد.

3- حسن انتخاب.تلاش كنيد تا مهمترين چيزها را به ذهن بسپاريد.مديران اغلب شما را از مهمترين بخش هاي كاري تان آگاه خواهند كرد.

4- عزم بياد آوردن.يكي از راه هاي تقويت هوش  و حافظه اراده بياد آوردن است.ما اغلب مواردي را به ياد نمي آوريم زيرا قصد نداشته ايم آنها را به حافظه بسپاريم.

5- تمرين و تكرار مطالب جديد.اگر شما دانش جديد را تمرين و تكرار نكنيد،قدرت يادگيري شما،بسيار پايين خواهد بود.براي يادآوري مطالب گذشته ،تمرين دقيق لازم است.به اين صورت كه بايد اطلاعات جديد را با دانسته هاي قبلي خود مرتبط سازيد.

6-سازماندهي مناسب اطلاعات.هنگامي كه مجبور هستيد دسته اي از اطلاعات بزرگ را ياد بگيريد،بهترين روش اين است كه آنها را در دسته هاي معقول و قابل فهم سازماندهي كنيد.

7- بدست آوردن پيش زمينه و سابقه ي مناسب.هرچه داشته هاي شما درباره يك موضوع بيشتر باشد،كسب اطلاعات جديد در مورد آن ساده تر است.دانش قبلي به مثابه قلابي است كه به كمك آن مي توان اطلاعات جديد را صيد كرد.

8- واكنش نسبت به آنچه آموخته ايد.تفكر عميق پيرامون آنچه كه مي آموزيد سبب افزايش زمان نگهداري آن در ذهن مي شود.اين عقيده بيانگر آن است كه شما از تجربه به سمت ژرف انديشي پايدار گام برداريد.

9- گرفتن بازخورد از ميزان پيشرفت.افراد با دريافت بازخورد از ميزان پيشرفت خود،دانش بهتري كسب مي كنند. به محض يادگيري يك مهارت جديد آن را امتحان كنيد.

اگر اين مهارتها در محيط كار انجام گيرد مطمئا" يادگيري افزايش خواهد يافت و اين افزايش منجر به تقويت حافظه و هوش خواهد شد و به تبع آن عملكرد شغلي تان از راندمان بالاتري برخوردار خواهد گشت.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           

درباره وبلاگ


خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان work psychology group و آدرس wpg.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 9383
تعداد مطالب : 3
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1